Jak zrobić koronę na tort

Kiedy zastanawiasz się, jak zrobić koronę na tort, istnieje wiele różnych sposobów, aby to zrobić. Możesz dodać falbanki do swojej fondantowej korony, dodać klejnoty, a nawet spersonalizować ją za pomocą małej perły. Każdy znajdzie coś dla siebie, więc spróbuj swoich sił i zrób to już dziś!

Na początek będziesz potrzebować szablonu korony. Ten darmowy szablon jest dostępny poniżej. Jeśli nie masz szablonu, możesz po prostu użyć koła lub prostokąta wyciętego z arkusza tektury lub papieru woskowego. Pamiętaj, aby użyć ząbkowanego noża, aby wykonać staranne cięcie. Gdy kształt jest już gotowy, możesz przystąpić do rozwałkowywania pasty. Rozwałkuj ciasto tak duże, jak Twoja forma na koronę. Usuń nadmiar przy pomocy noża X-Acto. Możesz też złożyć ciasto i wcisnąć je do środka formy.

Na wierzch i boki tortu dodaj kilka różowych kryształków cukru dekoracyjnego – koncepcja tego fragmentu pochodzi od redakcji portalu victoriasbeauty.pl. Możesz również dodać kilka patyczków do lizaków, aby nadać swojej koronie dodatkowego akcentu.

Najbardziej fantazyjną metodą wykonania korony na torcie jest użycie korony z gumpaste, ale możesz użyć wielu innych technik, aby stworzyć własną. Na przykład, możesz pomalować jadalny brokat na swojej koronie, aby nadać jej trochę połysku. Lepszą opcją jest użycie suchego pędzla do nałożenia na powierzchnię korony miękkiego, złotego pyłu. W ten sposób nadasz swojej koronie o wiele bardziej kolorowy wygląd.

Aby uzyskać królewską koronę, możesz użyć foremki Wilton Damask Fondant do wykonania własnej. W tym celu użyj małego wałka, aby rozwałkować gumpaste tak bardzo, jak to tylko możliwe w Twojej foremce. Nałóż skrobię kukurydzianą na tył korony, aby ułatwić jej przyleganie.

Bez względu na to, czy jesteś początkującym piekarzem, czy doświadczonym profesjonalistą, możesz wykonać tę koronę DIY przy użyciu kilku prostych materiałów i pomocy osoby dorosłej. Jako bonus, skończysz z pięknym, wilgotnym i pysznym ciastem! Pamiętaj, że możesz również obłożyć tort lodem przed dodaniem polewy. Nie zapomnij tylko odstawić go na 30 minut, aby lukier zdążył stwardnieć.

Dobrym pomysłem jest również odmierzenie składników i zebranie wszystkich narzędzi potrzebnych do wykonania pracy. Posiadanie wszystkich składników razem pozwoli Ci przyspieszyć proces pieczenia. Co więcej, możesz przechowywać swoje ciasto luźno przykryte w chłodnym miejscu, aby zachować jego świeżość. Dzięki temu łatwo zabierzesz je ze sobą, gdy wybierzesz się na przyjęcie lub uroczystość.

Ostatnią rzeczą, o której należy wspomnieć jest to, że powinieneś użyć szablonu do wycięcia swojej korony. Użycie szablonu do druku zaoszczędzi Ci kłopotów z odrysowywaniem własnego projektu, a także zapewni, że za każdym razem uzyskasz idealny kształt.

Podobne tematy